Els matalassos de llana DescansNatural estan reconeguts i acreditats pel

Consorci d’Artesania i Moda de Catalunya.
logo_ccam

Matalàs de llana cent per cent artesà, català, natural i ecològic

La marca Descans Natural, de la Matalasseria Fornells, aposta per un producte tradicional i artesanal per créixer en els pròxims anys. La família Solé Fornells s’encarrega de fer artesanalment el matalàs per encàrrec. Utilitzen teixit de cotó cent per cent d’Igualada per fer la funda que s’omplirà de llana natural de l’Obrador Xisqueta.

L’associació del Pallars Sobirà treballa per recuperar la utilització de la llana dels ramats de l’ovella xisqueta i obtenir-ne un preu just.

En el procés de creació de Descans Natural, Solé va contactar amb els promotors de l’Obrador Xisqueta quan buscava un producte de qualitat i proper que oferís un plus al producte tant qualitativament com ecològicament.

VOLS REFER EL TEU MATALÀS DE LLANA?

DescansNatural és la marca que hem creat per denominar els matalassos de llana nous que us duraran tota la vida i també l’única que ofereix l’opció de combinar llana amb un nucli central d’escumació de soia, per tal de poder escollir la duresa del matalàs al gust de cadascú, tot respectant les característiques naturals del matalàs de llana i les seves propietats naturals i antial.lèrgiques.Però també oferim el servei de refer el matalàs de llana que ja teniu, encara que no l’haguem fet nosaltres. Ho fem des de fa més d’un segle, o sigui que esteu en bones mans…Si teniu un matalàs de llana conservat en bones condicions, només caldrà que ens el feu arribar, i:

1- Airejarem i netejarem la vostra llana, obrint-li les fibres i recuperant així l’esponjositat que té la llana de manera natural.
2- Si cal llana nova, n’hi afegirem (la que sigui necessària per tal que us quedi un matalàs consistent), normalment són uns 2 o 3 kg (sempre utilitzem llana nova “xisqueta” del Pirineu, rentada i triada).
3- Li canviarem la roba per tal que us pugui durar força temps (El teixit de la roba és 100% cotó de primeríssima qualitat).
4- Refarem el matalàs i en pocs dies ja podreu tornar a gaudir del vostre matalàs.

cosir boca 7

També oferim el Servei Express amb el qual podreu dormir al vostre matalàs el mateix dia (consultar disponibilitat)

Si us interessa canviar la mida d’un matalàs: aprofitem tota la llana del matalàs que ens porteu i n’afegim de nova, si ha de ser un matalàs més gran. O al contrari, si ha de ser més petit, us tornem la llana que ha sobrat.

D’això se’n diu ser ECOLÒGIC I SOSTENIBLE, i ho podem dir amb totes les lletres.

Podeu contactar amb nosaltres per resoldre dubtes i exposar-nos el vostre cas particular al 93.570.18.49 o a info@descansnatural.com

Que dormiu bé i us lleveu descansats!

Els qui intentem viure de manera natural, dormim i descansem ecològicament.
DescansNatural

Heus aquí una mica de la nostra història:

A la matalasseria Fornells de Sant Fost (coneguts al poble i rodalies com a Cal Baster) s’hi fan matalassos de llana des de finals del segle XIX i l’ofici s’ha mantingut de generació en generació fins avui.

En aquell temps i fins la revolució industrial, tenir un matalàs de llana denotava posició benestant. Era un bé molt preuat: constava en herències i en les dots de les noies que s’havien de casar.

A principis del segle XX, els ullets es feien amb fil, amb la tècnica del trau, i a partir dels anys 50, els ullets van passar a ser metàl.lics.

De matalassos de llana n’hi havia amb dos tipus d’acabat:

– sense borlet, eren més econòmics, només com una màrfega, els vam deixar de fer a partir dels anys 40.

– amb borlet, que són els que fem encara avui

inglesa lateral fer inglesa 2
Les dones de la casa que volien refer el matalàs rentaven la roba ben de matí i la posaven a eixugar. El matalasser anava a la casa a una hora acordada, picava i airejava la llana i quan la tela era seca, refeia tot el matalàs per tal que a la nit estigués acabat per dormir-hi. Anaven carregats amb els bastons, les betes, el fil, la cera i les agulles. Normalment hi anaven amb bicicleta.

En aquell temps, hi havia havia establiments que recompraven la llana del matalàs ja molt vell i amb aquella llana s’elaboraven catifes.

Es recorda un eslògan publicitari dels anys 60 “El matalàs de llana resulta baratíssim, dura 3 generacions”.

Els matalassos de llana es van deixar de fer per la manca de ramats autòctons, l’última llana abans del boom dels matalassos de molles i altres, provenia d’Austràlia, cosa que feia augmentar el preu.

El sistema Greco es comença a fer pel Gremi de Matalassers a principis dels anys 70, per competir amb la suposada indeformitat dels matalassos de molles. Té molt d’èxit perquè a l’hora de dormir es dorm sobre la llana i la planxa indeformable interior fa de “molla” i permet mantenir intactes totes les propietats del matalàs de llana.

El gran avantatge de tots els temps dels matalassos de llana és que s’han fet sempre a mida, sense l’increment de preu abusiu que fan les marques al que se surt de l’estàndard.

D’aquesta manera es poden fer matalassos de bressol, de moisès, alhora que es poden fer mtalassos rodons o de mides exactes sense cap esforç especial.

 

El matalàs de llana, avui:

A DescansNatural comprem la llana Xisqueta, al Pirineu, que prové només de ramats autòctons. http://www.obradorxisqueta.cat/index.php/ca/quisom

i fem servir el sistema Greco amb una planxa d’escumació de soja, que permet triar el grau de duresa del matalàs alhora que el fa totalment transpirable de manera natural.

Fem els matalassos artesanalment nosaltres mateixos, com sempre, així que podreu trobar la confiança i la tradició de mans d’experts i podreu fer qualsevol consulta.
Podeu contactar amb nosaltres al 93.570.18.49 o a info@descansnatural.com

 

Fa temps que no sentim a parlar del matalàs de llana. Sembla que s’hagi perdut.

Ho sembla, només ho sembla… Potser perquè no se’n fa publicitat o no se’n parla als mitjans…
No se’n parla perquè no interessa… No interessa, vull dir, a les grans fàbriques que fan els matalassos com a xurros, i que al cap de 10 anys diuen que els has de llençar perquè ja estan fets malbé (i en això sí que tenen tota la raó!), perquè fan servir materials molt sintètics, amb data de caducitat, sense possibilitats.
Les deixalleries i els contenidors en són plens.El matalàs de llana és l’opció més sostenible per descansar. I parlo de sostenibilitat tant econòmica com ecològica.

El fa el matalasser amb les seves mans, aquí, al País (en condicions de treball d’aquí, és clar)

Fa servir llana d’ovella dels Pirineus i el vesteix de roba de cotó 100%, tots dos materials naturals que es biodegraden totalment.

I… sí, és un matalàs que no cal canviar cada 10 anys, te’n durarà molts més.

Matalasseria Fornells, amb més de 100 anys d’antiguitat i tradició, ha saltat a la xarxa!

Feliços d’inaugurar d’aquí a poc temps la nova línia artesanal de producció pròpiaDescansNatural i de tenir la possibilitat de fer-la arribar arreu.
Properament, tindreu la presentació oficial…
Mentrestant, uns petits apunts:
  • El matalàs de llana: l’únic que et durarà tota la vida.
  • Fet un a un, artesanalment, a gust del consumidor.
  • Materials de confecció totalment naturals i del País.
  • Llana amb denominació d’origen.
  • Sense “mides especials” a “preus especials”.
  • Transport gratuït a tot Catalunya.
Per qualsevol dubte: 93.570.18.49 info@descansnatural.com
Vols comprar un matalàs?
Informa't dels punts de venda i de les condicions.